Champignons met kruidenboter zijn heerlijk als kruidig voorgerecht van een hartige pastamaaltijd of pittige vleesschotel. Maar ook als tussendoortje is het niet te versmaden!.

Makkelijk te bereiden

Je knipt en snippert een bergje peterselie, haalt één teen knoflook van de stronk los, neemt een flinke mespunt kruidenboter en een dozijn mooie grote champignons. De paddenstoelen even controleren en eventueel schoonwrijven en de harde stukjes van de steel afsnijden. In een koekenpan de boter smelten en de champignons daar -af en toe roerend- in bakken. De teen knoflook stop je in een knoflookpers en je knijpt hem leeg boven de pan. Lekker meebakken die knoflook, geniet van de geur!

Opdienen

Je kan in elke champignon -of in een aantal- een cocktailprikker steken en de peterselie over het geheel strooien. In geval dat het een tussendoortje is, is het ook heel sierlijk en smakelijk om elke paddenstoel in een cupje te doen met de peterselie daarboven uitgestrooid. Een streepje kaas zoals op de foto hieronder is natuurlijk ook een optie. Onze lezer Hans van Dijf.be stuurde deze foto in en liet ons weten dat dìt zijn favoriete bereiding is! Lekker, Hans!

champignons kruidenboter

Variatie

In dit verhaal over champignons met kruidenboter is uitgegaan van kant-en-klare kruidenboter. Je kan daar natuurlijk ook je eigen draai aan geven door je eigen kruidenboter te maken. De peterselie zou je kunnen vervangen door, of laten vergezellen van bieslook. Doe maar eens gek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.