Zelf kruidenboter maken

Nu het barbecue-seizoen weer begonnen is, is er één ding waar je niet zonder kunt:

Lekkere kruidenboter. Natuurlijk kun je hem kant en klaar kopen maar het is lekkerder om zelf je kruidenboter te maken. Hoe begin je met zelf kruidenboter te maken? Als je denkt dat het heel moeilijk is om zelf kruidenboter te maken, dan heb je het mis. Het belangrijkste zijn de Ingrediënten. Zorg er voor dat alle ingrediënten vers zijn. Als eerste heb je natuurlijk boter nodig. Het beste resultaat geeft echte roomboter, maar als je op de calorieën let is halvarine een prima alternatief.

Welke kruiden?

Als je zelf kruidenboter gaat maken kun je deze aanpassen aan je eigen smaak. Het meest voorkomend is een mix van peterselie, bieslook, oregano en eventueel munt. Een echte smaakmaker is verse knoflook. Het aantal teentjes dat je erin verwerkt is afhankelijk van je eigen voorkeur maar zonder knoflook is het geen originele kruidenboter.

Hoe verder?

Als je alle kruiden klein hebt gesneden en de knoflook hebt geperst is het een kwestie van alle ingrediënten door elkaar mengen. Tenslotte breng je hem op smaak met peper en zout. In deze paar simpele stappen kun je zelf je kruidenboter maken.