Zelf kruidenboter maken

Zelfgemaakte kruidenboter is niet alleen erg lekker, maar ook nog in 10 minuten zelf te maken. Kruidenboter is een zeer welkome aanvulling bij tal van gerechten. Heerlijk bij een hoofdgerecht. Ook op stokbrood is zelfgemaakte kruidenboter een perfecte combinatie als voorafje. Wist je trouwens dat het helemaal niet zo moeilijk is om je eigen brood te maken ook? Daarover lees je op deze site alles!

zelfgemaakte kruidenboterOok bij de borrel is zelfgemaakte kruidenboter zeer welkom

Tevens kunt u de zelfgemaakte kruidenboter gebruiken om uw stokbrood mee in te smeren en vervolgens 3 a 4 minuten onder de grill te leggen. Zo heeft u van uw zelfgemaakte kruidenboter nog meer smaak en plezier.

Rechtstreeks van uit uw oven (grill) direct op een serveerbord bij een zelfgemaakte tomatensoep doet ’t ook altijd goed en is een heerlijke smaak combinatie.

Zelf kruidenboter maken wat heb ik daar voor nodig?

Voor zelfgemaakte kruidenboter heeft u een pakje ongezouten of gezouten (smaak afhankelijk) roomboter nodig. 4 a 5 teentjes knoflook (geperst met een knoflookpers). Verse bieslook (deze kunt u gesneden of als plantje kopen bij de meeste supermarkten). Gebruikt u een vers bieslook plantje gebruik dan een schaar om er een bosje van af te halen en vervolgens klein te knippen. Laat de roomboter zacht worden in een mengkom of schaal en mix hier alle ingredi├źnten in tot een romige massa en klaar is uw kruidenboter.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.