Zelfgemaakte kruidenboter

Zelf kruidenboter maken

Zelfgemaakte kruidenboter is niet alleen erg lekker maar ook nog in 10 minuten zelf te maken. Kruidenboter is een zeer welkome aanvulling bij tal van gerechten. Heerlijk bij een hoofdgerecht. Ook op stokbrood is zelfgemaakte kruidenboter een perfecte combinatie als voorafje.

Ook bij de borrel is zelfgemaakte kruidenboter zeer welkom

Tevens kunt u de zelfgemaakte kruidenboter gebruiken om uw stokbrood mee in te smeren en vervolgens 3 a 4 minuten onder de grill te leggen. Zo heeft u van uw zelfgemaakte kruidenboter nog meer smaak en plezier.Rechtstreeks van uit uw oven (grill) direct op een serveer boord bij een zelfgemaakte tomatensoep doet t ook altijd goed en is een heerlijke smaak combinatie.

Zelf kruidenboter maken wat heb ik daar voor nodig?

Voor zelfgemaakte kruidenboter heeft u een pakje ongezouten of gezouten (smaak afhankelijk) roomboter nodig. 4 a 5 teentjes knoflook (geperst met een knoflookpers). Verse bieslook (deze kunt u gesneden of als plantje kopen bij de meeste supermarkten). Gebruikt u een vers bieslook plantje gebruik dan een schaar om er een bosje van af te halen en vervolgens klein te knippen. Laat de roomboter zacht worden in een meng kom of schaal en mix hier alle ingrediƫnten in tot een romige massa en klaar is uw kruidenboter.